Жителите на квартал Кръстова вада излизат на граждански протест и ще

...
Жителите на квартал Кръстова вада излизат на граждански протест и ще
Коментари Харесай

Жителите на `Кръстова вада` излизат на протест заради лошата инфраструктура |

Жителите на квартал " Кръстова вада " излизат на цивилен митинг и ще блокират за 15 минути движението на кръстовището сред бул. „ Черни връх “ и ул. „ Асен Йорданов “. 

Те упорстват за естествена инфраструктура, тъй като кварталът им е презастроен, само че все пак нови улици не се построяват.

Протестиращите сигнализират още, че дребното улици в квартала са в неприятно положение и не могат да поемат нито придвижването, нито паркираните коли. Това е и повода таксиметровите водачи да отхвърлят да обслужват квартала

Живущите в " Кръстова вада " имат и други проблеми - неналичието на канализация и нередовното сметосъбиране. Освен това в квартала няма магазини, а детската площадка е единствено една.



Снимка: Facebook/Красимира Андонова

" Място за разхождане на деца в детски колички въобще няма - за това са нужни улици, тротоари ", споделят още протестиращите.

Заради това те са се обърнали и към институциите, до които са изпратили писма. В тях упорстват за разпределяне на средства за ремонта на четири улици - " Емилиян Станев ", " Асен Йорданов ", " Борис Вълчев " и " Никола Крушкин - Чолака ". 

Те желаят още незабавно отваряне на входа от бул. " Черни връх " по ул. " Асен Йорданов ", асфалтиране на ул. " Манфред Вьорнер ", създаване на цялостна канализация, въвеждане на ред на придвижването по ул. " Емилиян Станев ", отделяне на още детски площадки, изграждане на детска градина, както и да се спре " безконтролното предоставяне на позволения за ново строителство ".



Снимка: Facebook/Красимира Андонова
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР